top of page

Избор на бойлер

 

     На българският пазар има голямо разнообразие на марки и модели бойлери за битови нужди. Основните критерии при избор на бойлер, освен цената, е обхвата на гаранцията и времето за което даден гаранционен сервиз ще отремонтира уреда Ви, след подаването на заявка в сервизния им център. Всички бойлери се развалят- това е ясно, затова да кажем този е много по- добър от другия е трудно. "Всичко е на късмет"Рекламни трикове, като пести ток, вода и т.н. са меко казано измислици. Всички бойлери които са с изолация от пенополиуретан отговарят на европейското законодателство за топлинни загуби. Всички уреди имат достатъчно защити, но при неправилна експлоатация, монтаж и поддръжка понякога се стига  и до неприятни последици. Нито един бойлер няма да се взриви и да паднат панелите, както сме виждали чрез медиите, ако се поддържа от някой с необходимите познания.

     Все пак цената е от значение при критерии качество на производство и вложени материали. В София водата е  много мека, което е предпоставка за повече протичания на водосъдържателите с емайлово покритие, за разлика от тези с водосъдържател от неръждаема стомана. На вторите цената е почти двойно по- висока! 

     Общо взето е хубаво човек да има поне малко информация за този важен за домакинството уред- поне толкова колкото дали сме със зимни или летни гуми. Късмет на всички в своя избор, а при нужда от консултация се обаждайте на телефоните за контакти. Може да разчитате на нас. 

 

     Приятен ден !

bottom of page